Waar rekening mee houden bij een glazen eettafel kopen?

Meer dan ooit in het verleden is het tegenwoordig mogelijk om een eettafel aan te schaffen in tal van uiteenlopende materialen. Eén van de nieuwe mogelijkheden die tegenwoordig worden aangeboden is een glazen eettafel kopen. De voorkeur van heel wat mensen gaat inmiddels naar dit type eettafel uit. Dit niet alleen omdat ze er goed uitziet, maar ook omdat ze het ruimtelijke effect van een kamer eigenlijk niet of nauwelijks beïnvloedt. Dit gezegd hebbende is het zo dat er ook enkele niet onbelangrijke nadelen verbonden kunnen zijn aan de keuze voor het kopen van een eettafel van glas. Om welke nadelen het dan precies gaat en waarom je er toch voor zou kunnen kiezen om zo’n tafel te kopen ontdek je allemaal hier op deze pagina!

Wat zijn de voordelen van een eettafel van glas? 

Glas is eigenlijk altijd al een zeer populair materiaal geweest voor wat betreft het realiseren van meubelstukken. In eerste instantie wordt glas natuurlijk veelvuldig gebruikt in kasten, maar ook voor wat het vervaardigen van een tafel betreft kan er zeker van dit type materiaal gebruik worden gemaakt. Indien jij uiteindelijk zal kiezen voor het aanschaffen van een glazen eettafel zal je daarbij altijd kunnen rekenen op de onderstaande voordelen: 

  1. Een glazen eettafel beschikt over een mooie, moderne uitstraling; 
  2. Glazen eettafels kunnen eigenlijk in elke stijl van interieur worden geïntegreerd; 
  3. Eettafels die zijn gemaakt van glas zijn ongelofelijk kwalitatief en duurzaam; 
  4. Een eettafel van glas kan in tal van verschillende vormen worden besteld; 

De eettafel in je woning wordt natuurlijk elke dag opnieuw veelvuldig en bovendien veelal ook behoorlijk intensief gebruikt. Het spreekt dan ook voor zich dat een zo goed mogelijke kwaliteit altijd een absolute vereiste is. Door te kiezen voor één van de glazen eettafels op de markt zal er aan deze eis zeker en vast tegemoet worden gekomen.

Zijn er ook nadelen waar je aandacht aan zal willen besteden? 

Voor elke tafel die op de markt wordt aangeboden geldt dat er niet alleen maar voor-, maar ook nadelen aan verbonden zijn. De glazen eettafel vormt daarop geen uitzondering. Indien je de keuze maakt om over te gaan tot het kopen van een dergelijke tafel dien je dan ook rekening te houden met de nadelen zoals hieronder aangegeven: 

  1. Een glazen eettafel is ongelofelijk zwaar en dus vaak niet eenvoudig te verplaatsen;
  2. Glazen eettafel kopen is duurder in vergelijking met menig aantal andere eettafels; 
  3. Een eettafel gemaakt van glas kan gevaarlijk zijn voor kinderen; 

Zijn de bovenstaande nadelen voor jouw situatie niet van toepassing? Dan zal je kunnen vaststellen dat er je eigenlijk helemaal niets hoeft tegen te houden om over te gaan tot het bestellen van één van de verschillende glazen eettafels die er op de markt bestaan.

Een glazen eettafel en kinderen, geen goed idee?

Tijdens het opsommen van de voordelen is gebleken dat het in de praktijk niet altijd een goed idee kan zijn om te kiezen voor een glazen eettafel kopen op het ogenblik dat je kinderen in huis hebt rondlopen. De reden daarvoor heeft vooral te maken met de vaak scherpe uiteinden of hoeken waar deze tafel over beschikt. Betekent dit dan in de praktijk automatisch dat het met kinderen echt nooit een goed idee is om gebruik te maken van een glazen eettafel in huis? Dat nu eigenlijk ook weer niet. Je kan namelijk op de markt verschillende hulpmiddelen kopen die ervoor kunnen zorgen dat de hoeken geen probleem meer zullen vormen voor jouw kinderen. Het wordt wel hoe dan ook sterk aangeraden om (zeker bij jonge kinderen) de hoeken van je glazen eettafel altijd wat af te schermen.