Slimme raamdecoratie

Slimme raamdecoratie

De term “smart home” is de laatste tijd erg in trek bij de mensen, omdat hij technologie met praktische zaken verenigt en het onroerend goed comfortabeler en veiliger maakt.

Deze mogelijkheid is er niet alleen gekomen om bepaalde taken van ons dagelijks leven te vergemakkelijken, maar ook om de kwaliteit van het leven te verbeteren en de omgevingen nog toegankelijker te maken voor mensen in nood.

Door middel van domotica worden de kamers en voorwerpen in huis functioneler en intelligenter. Als je geïnteresseerd bent in deze technologie, lees dan verder. In dit artikel presenteren wij je wat de belangrijkste voordelen zijn die deze oplossing je kan bieden. Kijk hier eens naar!

Verlichting

Dit is de meest bekende vorm van automatisering, omdat je hiermee de woning op een praktische manier kunt besturen, met alleen een smartphone.

Ongeacht het type woning is het voordelig omdat het, naast het feit dat je de lichten kunt uit- en inschakelen wanneer je maar wilt, met behulp van jouw smartphone, ook mogelijk is om voor elk moment een gepaste verlichting te configureren. Je kunt bijvoorbeeld een aangename verlichting creëren voor het tv-kijken, een andere voor de babykamer, een andere voor de tijd dat je naar jouw werk gaat, enzovoort.

Slimme raamdecoratie

Slimme raamdecoratie: Gordijnen en rolgordijnen

Met deze automatisering kunt je de gordijnen en jaloezieën van jouw huis met jouw mobiele telefoon bedienen, en dit is zeer belangrijk om energie te besparen en optimaal gebruik te maken van natuurlijk licht.

Als je jouw huis nog aan het bouwen bent, is het misschien tijd om te kiezen voor slimme raamdecoratie. Bij sommige meer geavanceerde ontwerpen kunt je gordijnen en ramen tegelijk automatiseren, zodat je kunt beschikken over automatische zonwering, en over beschermingssystemen die de intensiteit en duur van de blootstelling aan licht regelen.

Beveiligingsuitrusting

Het is ook mogelijk de toegangscontrole te automatiseren en te integreren met bewakingscamera’s. Deze controle is belangrijk om toezicht te houden op de stroom van personen die de woning binnenkomen en verlaten, en omvat onder meer poorten en biometrische lezers.

Door de beveiligingscamera’s te automatiseren, kunnen wij ze integreren met andere systemen en zo een gesloten TV-circuit creëren. Dit soort automatisering vereist het gebruik van toepassingen die het mogelijk maken de beelden van de camera’s in real time te volgen via toestellen zoals smartphones.