Hoe pimp ik beton?

Laten we maar eerlijk zijn: beton is gewoon saai. Het straalt gewoon depressie uit als je er naar kijkt. Ik bedoel het doet wat het moet doen, het is sterk, vooral gewapend beton. Echter, willen mensen hun beton wel kunnen opfleuren. Beton cire kleuren zorgen voor sfeer in je huis en zijn makkelijk zelf aan te brengen. De ondergrond dient egaal te worden gemaakt met een schuurmachine, zodat je geen oneffenheden of putjes krijgt. Zodra dit is gebeurd, kan je beginnen met je kwasten. Je kunt dan de beton cire gewoon met een roller en blokkwast op de egale muur aanbrengen.

Waar voor nog meer?

Betonlook verf is volgens heel veel mensen alleen geschikt om te gebruiken voor beton. Dit is niet waar, het is voor van alles te gebruiken. Je kunt deze verf ook gebruiken op allerlei muren, bijvoorbeeld gestuukte muren, maar ook op kalkmuren. Bovendien kun je het ook gebruiken voor vloeren en andere oppervlaktes. Deze verf limiteert je in ieder geval niet als het om creativiteit gaat. Je kunt deze verf zelfs gebruiken voor oppervlaktes in de keuken of badkamer. Echter, moet je wel een coating aanbrengen in verband met het vocht in deze ruimtes. Voor wanden buiten kun je betonverf voor buiten aanschaffen, om zo de kleur te behouden.

Zit er echt kalk in kalkverf?

Kalkverf is zoals de naam al zegt, gemaakt van kalk. Echter is dit gebluste kalk, dit wordt gemaakt van organisch materiaal, zoals schelpdieren. Het is een verf die gemaakt is op water basis, waardoor hij erg duurzaam en recyclebaar is. Dit komt omdat kalkverf gemaakt is van 100% natuurlijke stoffen. Op deze manier kan je je ecologische voetafdruk zo klein mogelijk houden. Kiezen voor kalkverf is daarom aanzienlijk beter, omdat andere verf niet gemaakt is van 100% natuurlijke stoffen. Vaak zitten daar chemische stoffen in, die zijn niet alleen slecht voor het milieu, maar ook voor de gezondheid.