Een zeer bijzondere tuinaanleg

Als je een echt bijzondere tuinaanleg wilt, dan zou ik eens op de website van Stoop kijken. Dit is een organisatie die ikzelf ontdekte, al bladerend door een tuinmagazine. Ik was een beetje op zoek naar inspiratie voor onze eigen tuin en dit tijdschrift had ik speciaal voor die gelegenheid gekocht. Er zat een tuin bij, waar een reportage over was gemaakt, die mij echt enorm aansprak. Dat bleek die van de hand van Stoop te zijn, een bedrijf dat ik dus maar direct ben gaan opzoeken. Van de website en de vele voorbeelden van het soort tuinaanleg dat zij kunnen doen werd ik alleen maar enthousiaster. Ik vroeg om een afspraak en samen gingen we bespreken wat de wensen waren – en die van mij zijn nogal uitgebreid, temeer omdat ik zo’n grote tuin heb en ik flink wat variatie nastreefde. Het mooie is dat het ontwerp van de tuinaanleg later ook in 3D uitgewerkt is. Op die manier krijg je een veel duidelijker indruk van hoe het eruit komt te zien en kun je je veel meer inrichten op de uitwerking ervan en wat je eventueel nog anders zou willen.

ffffas fsdfsd fvdfv

Digitaal al door de tuinaanleg gewandeld

 

Als er iets is waar ik wel energie krijg is het alles aan dit huis doen en veranderen opdat het een droomplek wordt om te leven. We zijn al aardig op weg moet ik zeggen en zeker nu het ontwerp van de tuinaanleg ook aan ons gepresenteerd is begint het als geheel echt een vorm te krijgen, gaat het echt leven. Misschien is dat het wel, dat je het gehele plaatje voor je begint te zien. Langzaamaan begint de oude staat van het huis te vervagen, maakt dat idee van zo’n beetje een ruïne plaats voor een opgeknapt huis met mooie tuin daaromheen waar ons een mooi leven te wachten staat. Ik vind het wel prettig om zo in het najaar nog even snel die tuinaanleg te krijgen, dat kan nog prima voor het soort planten dat we er voorlopig in willen hebben. Bovendien gaat het hier ook erg om de interactie tussen de planten en de bloemen en daarbij het soort vormen dat je erin terug ziet komen, om de beelden en watertjes niet te vergeten. Ik heb er al digitaal doorheen gewandeld, omdat het ontwerp van de tuinaanleg ook in 3D kwam en was direct enthousiast.