Aanrader: tegellijm te verwijderen in je woning?

De verbouwing geeft me eigenlijk dagelijks weer inspiratie voor nieuwe artikelen. Het is teveel om op te schrijven of bij te houden in dit weblog, maar ik heb besloten toch weer een tipje van de sluier te lichten over de activiteit die onlangs gepland stond. In de woonkamer hebben (of hadden, mag ik inmiddels zeggen) wij namelijk de lelijkste tegels liggen die je ooit gezien hebt. Deze tegelvloer komt uit de jaren zeventig, het bewijs van de wansmaak van die jaren bevindt zich duidelijk op mijn grond, zoveel moge duidelijk zijn. Ook duidelijk is voor de lezer nu al dat dit niet mijn ding is en dat ik de tegels zo snel mogelijk uit mijn huis wilde. Het was een klus die ik met liefde op mij nam, met een stiekem genoegen probeerde ik tegel na tegel te verwijderen.

Zeb den Uyl bood uitkomst

Wat een domper dan ook te moeten merken dat dit niet goed lukte, dat ik sommige stukken gewoon echt niet weg kreeg en ook de tegellijm verwijderen lukte niet. Uiteindelijk zaten we zodoende met een nóg lelijker vloer – ineens kwamen die tegels me niet meer als zodanig afschuwelijk voor, nu we door dit ‘rotsachtig landschap’ (een eufemisme voor de overblijfselen van mijn pogingen) heen moesten kijken.

Gelukkig bood de firma Zeb den Uyl uitkomst en konden we hen inschakelen voor de tegellijm verwijderen en het egaliseren van de rest van de vloer. Ik ben zeer te spreken over de verrichte werkzaamheden en de uiteindelijke resultaten van hun inspanningen en kan dit bedrijf dan ook van harte aanraden.